Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen!

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Uw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. U schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.
Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje hoeft u alleen maar contact op te nemen met uw lokale ANWB AutoMaatje coördinator. Alle contactinformatie vindt u op de achterzijde.
Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

Zo werkt ANWB AutoMaatje op hoofdlijnen
  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met uw lokale ANWB AutoMaatje coördinator
  • Hierna zoekt de coördinator een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het door u gewenste moment, wil rijden.
  • De coördinator belt u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geeft de globale hoogte van de de verschuldigde onkostenvergoeding aan. Deze vergoeding bedraagt € 0,30 per kilometer – gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met de eventuele parkeerkosten
  • Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.
Meedoen met ANWB AutoMaatje
Neem contact op met uw lokale ANWB AutoMaatje coördinator en schrijf u in.

Waadhoeke
Vervoerservice voor en door eigen inwoners
• Voor wie minder mobiel is
• Vrijwilligers rijden u in hun eigen auto
• Tegen kleine onkostenvergoeding

Meer informatie of meedoen?
Bel: 06-18422894
Maandag t/m vrijdag 09.00 – 12.00 uur

Mail: automaatje@deskule.nl
Of kijk op automaatje Waadhoeke

Wilt u een rit maken? Vraag die dan minimaal 2 werkdagen ervoor aan.

Mede mogelijk gemaakt door 4.500.000 ANWB Leden